Ehdokkaamme

2

Tapio Aaltonen

Yrittäjä, tietokirjailija

Olen yrittäjä, pappi ja tietokirjailija. Työelämäni ensimmäisen puoliskon toimin opiskelijapappina ja järjestöjohtajana (KRS) Suomessa ja Ruotsissa. 20 vuotta olen panostanut työelämän ja johtamisen parantamiseen. Olen eläkkeellä, mutta edelleen luennoin ja kirjoitan.

Haluan vaikuttaa seurakunnan tulevaisuuteen. Kirkko tarvitsee enemmän rakkautta ja rohkeutta. Sekä järkeä. Seurakunnan tehtävänä on kohdata ihmiset kysymyksineen ja unelmineen. Sen anti on evankeliumi, ehdoton armo, jossa ihmisiä ei erotella. Yrittäjä- ja valmentajakokemukseni on antanut minulle perspektiiviä ihmisten arkeen.

3

Liisa Ali-Mattila

Eläkeläinen

Olen selkiläinen veljeni maatilalla puuhastelija. Parikymppisenä aloitin työt 4H-ohjaajana ja sen jälkeen tein töitä toimittajana. Kylätoiminnassa olen mukana talkoilemassa. Seurakunnassa olen toiminut pitkään mm. pyhäkoulussa, tiedotus- ja lähetystoimikunnissa sekä monissa vapaaehtoistehtävissä.

Seurakunnan toimintaan haluaisin tuoda enemmän yhdessä tekemistä ja sitä kautta lisätä vastuuta toinen toisistamme. Tärkeää on, että seurakunnassa opetetaan ja tutkitaan Raamattua, kirkon ja jokaisen kristityn peruskirjaa. 

4

Pentti Aspila

Johtaja, maa- ja metsätaloustieteiden tohtori

Olen toiminut erilaisissa johtajan tehtävissä yli 20 vuotta ja sen kautta yhteiskunnallinen vaikuttaminen on minulle tuttua. Asun vaimoni kanssa Hiidenrannassa ja lapset ovat jo lähteneet kotoa. Seurakunnassa olen mieltänyt itseni aktiiviseksi maallikoksi, joka osallistuu monin tavoin seurakunnan toimintaan. Luottamustoimissa olen ollut mukana 8 vuotta kirkkoneuvoston varapuheenjohtajana ja 6 vuotta hiippakuntavaltuuston puheenjohtajana.

Haluan olla mukana auttamassa kirkkoa kohtaamaan paremmin ihmisten tarpeet niin, että sisältöä elämäänsä etsivät ihmiset voisivat löytää seurakunnasta kodin, jossa Kristus on keskiössä ja lähimmäisestä välitetään eikä ketään jätetä yksin.  

5

Tiina Haapala

Sosiaali- ja terveydenhuollon ammattilainen

Olen nummelalainen kolmen lapsen äiti. Olen toiminut pitkään sosiaali-ja terveydenhuollon eri tehtävissä. Olen kiinn ostunut yhteiskunnallisesta vaikuttamisesta ja toimin aktiivisesti Kristillisdemokraattien järjestötoiminnassa. Harrastan patikointia ja avantouintia.

Haluan tuoda moninaisen elämän ja työkokemukseni seurakunnan kehittämiseen ja tuoda uudenlaista näkökulmaa kohdata asioita. Seurakunnassa haluan rohkaista ihmistä tulemaan mukaan seurakunnan toimintaan: Ovet ovat auki kaikille. Tule tutustumaan sellaisena kuin itse olet.

6

Kaisa Hautio

FM, lukion lehtori

Olen ojakkalalainen kolmen lapsen äiti, lukion matematiikan ja fysiikan opettaja sekä erityisopettaja. Seurakunnassa toimin vapaaehtoisena vastuunkantajana mm. pyhäkouluissa ja Majataloiltojen järjestelyissä.

Olen ollut seurakunnan luottamushenkilönä yhden kauden. Ruohonjuuritason toiminnan lisäksi haluan kantaa osaltani vastuuta siitä, mihin suuntaan seurakunnan toimintoja kehitetään. Työni ja elämäntilanteeni vuoksi erityisen läheistä minulle on seurakunnan kasvatustyö. On tärkeää, että seurakunnan päätöksenteossa ja toiminnassa huomioidaan lasten ja nuorten, perheiden ja työikäisten näkökulmat sekä heidän tarpeensa ja haasteensa. Tärkeää on myös uskaltaa ja tahtoa puhua Jumalasta ihmisille ymmärrettävästi ja selkeästi.

7

Esa Hyvärinen

Sähkösuunnittelija, eläkeläinen

Olen nummelalainen eläkeläinen. Eläkkeellä ollessani minulla on aikaa suunnitella ja tehdä kaikenlaista kodin rakennusten ja purjeveneiden, lasten perheiden sekä seurakunnan hyväksi. Omaan hyvinvointiini kuuluu Raamatun tutkiminen, lenkkeily ja muu liikunta.

Seurakuntavaaleissa olen ehdolla siksi, että haluan toimia seurakuntalaisten edustajana Raamattuun ja Jumalan antamaan järkeen tukeutuen. 

8

Pia Jussila

TM, lehtori

Olen ojakkalalainen kahden teinin äiti, yläkoulun uskonnon ja historian opettaja ja pappi. Vuosien varrella olen ollut aktiivisesti eri seurakuntien toiminnassa mukana, niin vapaaehtoisena kuin luottamustehtävissä. Olen ollut mm. Espoon yhteisen kirkkoneuvoston jäsenenä ja Olarin seurakuntaneuvoston jäsenenä. Näissä tehtävissä minulle on kertynyt vahvaa osaamista seurakunnan luottamustehtävissä.

Haluan olla rakentamassa kirkkoa, joka perustuu lähimmäisenrakkauteen ja ihmisen kohtaamiseen. Kirkon on uskallettava uudistua. Lapsi- ja nuorisotyö on erityisen lähellä sydäntäni, siinä on kirkon tulevaisuus.

9

Rakel Kaarto

hammaslääkäri

Olen kolmen lapsen äiti ja kuuden lapsenlapsen isoäiti. Olen eläkkeellä hammaslääkärin työstä Vihdin kunnasta/ Perusturvakuntayhtymä Karviaisesta. Olen ollut noin kuusi vuotta lähetystyössä Namibiassa pappismieheni ja lasteni kanssa. Kolme viimeisintä vuotta olimme Vihdin seurakunnan nimikkolähetteinä. Namibiassa toimin hammaslääkärinä lähetyssairaalan pienessä hammasklinikassa.

Vihdin seurakunnassa, joka on ollut kotiseurakuntani 38 vuotta, olen toiminut pyhäkoulunopettajana, kun omat lapseni olivat pieniä. Kirkkovaltuutettuna olen ollut useita nelivuotiskausia, joten olen saanut seurata seurakunnan elämää luottamushenkilönä monien vuosien ajan. Kirkkokuorossa olen saanut olla laulamassa jo monen kanttorin aikana. Varsinkin kansainvälisen työn työryhmässä olen saanut näkymää Vihdin seurakunnan nimikkolähettien työstä eri puolilta maailmaa. Erilaisissa vapaaehtoistyön tehtävissä kotiseurakuntani on tullut rakkaaksi. Seurakuntamme vähenevissä taloudellisissa resursseissa vapaaehtoisia tarvitaan yhä enemmän, jotta voisimme edelleen jatkaa rikasta ja monipuolista seurakunnan toimintaa ja kutsua mukaan kaikkia sen jäseniä kuulemaan evankeliumin ilosanomaa.

10

Minna Kekki

Kotiäiti, ekonomi

Olen kolmen pienen lapsen äiti ja maatilan emäntä Ojakkalasta. Vihtiin eksyin pitkältä retkeltä eri maista avioliiton myötä. Olen kouluttautunut ekonomiksi ja valtiotieteiden maisteriksi ja työelämä vei niin hektiseen nettikaupan kuin kolmannen sektorin ja julkisen puolen tehtäviin. Ennen lasten syntymää toimin opetusalan tehtävissä. Pienten lasten hoitaminen on kääntänyt fokukseni yhteiskunnallisista asioista enemmän perheisiin, lapsiin ja nuoriin. Sydämeni sykkii juuri lapsi- ja perhetyölle. Viime aikoina ison osan huomiostani ja ajastani ovat vieneet myös kiinteistö- ja rakentamiskysymykset. Olen melko perehtynyt sisäilmaongelmakysymyksiin sekä rakentamisen haasteisiin.Kirkkovaltuustoon haluan tuoda uutta tuulta hengelliselle puolelle ja panostusta lapsi- ja nuorisotyöhön. Haluan myös jakaa tietopohjaani kiinteistöasioissa. Viime vuosina olen kokenut vahvan uudelleen heräämisen, ja sen vuoksi toivoisin, että seurakunnassamme voitaisiin avata ovia Pyhän Hengen läsnäololle monimuotoisilla palvelutilaisuuksilla. Karismaattinen herätys on minulle läheinen ja soisin jossain muodossa herätyksen aaltoa myös lisää Vihtiin. Seurakunnassa on tärkeää olla avoimet ovet myös lapsille, jotta heidän on mahdollista löytää tiensä seurakuntaan pienestä pitäen. Toivoisin lasten löytävän sen tien. 

11

Susanna Kemppainen

Artenomi, kotiäiti


Olen kahden pojanviikarin äiti ja yhden taiteilijan vaimo Nummelasta. Syntyisin Vihdistä. Mielenkiinnon kohteisiini kuuluu mm. luonnossa samoilu, nuotiolla istuskelu ja kuorolaulu. Seurakunnassa lasten kautta on lapsityö tullut tutuksi ja tärkeäksi. Srk:n ARKI-illoissa olen vuorollani vetovastuussa.

Ammatiltani olen muotoilija/artenomi ja arvostan seurakunnankin eri toiminnoissa hyvää, tyylikästä ja tarkoituksenmukaista suunnittelua. Tässä olisin mielelläni osaltani vaikuttamassa. Kaikista tärkeintä on kuitenkin ihmisten mutkaton kohtaaminen ja Raamatun hyvän sanoman esillä pitäminen.

12

Hannu Kiiski

Sellotaiteilija, lehtori

Olen sellonsoiton lehtori Sibelius-Akatemiassa, papin puoliso, viiden lapsen isä ja Onni-pojan vaari. Usko ja vapaaehtoistyö kotiseurakunnassa ovat itselleni tärkeä voimavara.

Haluan olla rohkaisemassa kanssaseurakuntalaisiani elämään yhteistä uskoamme kolmiyhteiseen Jumalaan todeksi, kukin omat lahjansa yhteiseen käyttöön tuoden.

13

Kristiina Nieminen

Terveydenhoitaja

Olen syntyperäinen vihtiläinen perheenäiti ja terveydenhoitaja. Lapsuuteni ja nuoruuteni vietin Nummelassa, ja nykyisin asun perheeni kanssa kirkonkylällä.

Seurakunnan toimintaan tulin mukaan rippikoulun jälkeen. Olin aktiivisesti mukana seurakunnan nuorten toiminnassa, ja toimin koululaisten kerhojen ohjaajana ja kesäisin riparilla isosena. Olen ollut Vihdin kirkkovaltuuston jäsen vuosina 2011-2014 sekä vuodesta 2017. Lisäksi olen ollut mukana kasvun johtokunnissa ja asiantuntijaryhmissä.

Seurakunta tarjoaa toimintaa ja sisältöä elämään koko elämänkaaren ajan, vauvasta vaariin. Haluan olla vaikuttamassa siihen, että hupenevista resursseista huolimatta myös tulevaisuudessa ovet ovat kaikille avoinna, jokainen tulee kohdatuksi, löytää oman paikkansa ja saa avun sitä tarvitessaan. 

14

Olli Pakalén

Pappi, eläkeläinen

Olen pappi, kirjailija ja valokuvaaja Vihdin kirkolta. Minut vihittiin papiksi Lapuan tuomiokirkossa 5.6.1976. Ensimmäinen virkapaikkani oli Keuruun seurakunta, jossa elettiin vahvaa nuorisoherätyksen aikaa. Sieltä sain kutsun Kansan Raamattuseuran nuorisotyönjohtajan tehtävään. Seurakuntapappina toimin sen jälkeen Lohjalla ja Pusulassa.

Rakkaus nuoriso- ja rippikoulutyöhön on ollut tärkeä osa papin kutsumustani, samoin lapsi- ja perhetyö. Hyvin hoidettu työ lasten, perheiden ja nuorten parissa kantaa tulevaisuuteen. Seurakunnan kaksi kasvun kulmakiveä ovat evankeliumi, jossa Kristus tulee ihmisten luo ymmärrettävällä tavalla sekä jokaisen ihmisen luovuttamaton arvo Jumalan kuvana. Olen ollut yhden kauden seurakunnan luottamushenkilönä ja haluan edelleen rakentaa seurakuntaa, jolla on tulevaisuus ja toivo.

15

Lotta-Liina Peltonen

Opiskelija 

Olen 22-vuotias opiskelija Nummelasta. Toimin Partiolippukunta Vihterässä hallituksen sihteerinä sekä ryhmänjohtajana. Olen myös aktiivisesti mukana Vihdin seurakunnan nuorten- ja nuorten aikuisten toiminnassa mm. musiikin kautta. Olenkin ollut mukana mm. nuorten bändissä sekä järjestämässä Kasvu- ja Loiste-messuja.

Olen toiminut seurakunnan luottamushenkilönä yhden valtuustokauden ajan ja olen kokenut, että sitä kautta olen päässyt tuomaan myös nuorten mielipiteitä näkyviin. Minusta on tärkeää kuunnella myös nuorten ääntä seurakunnan päätöksenteossa, meissähän on tulevaisuus! 

16

Martti Pitkänen

Dir.mus., opettaja

Olen erikoistunut luokanopettaja ja liikunnanohjaaja. Olen toiminut koulun johtajana ja opettanut peruskoulussa ja lukiossa ja hoitanut työssä ollessani myös erilaisia vastuutehtäviä. Olen toiminut monipuolisesti luottamustehtävissä sekä seurakunta- että kuntapuolella, mm. useita kymmeniä vuosia kirkkovaltuustossa ja -neuvostossa sekä ollut kunnanvaltuutettuna. Olen ollut monipuolisesti mukana urheilutoiminnassa, mm. erotuomarina ja piirin erotuomarikouluttajana.

Seurakunnassa ja kristillisissä järjestöissä olen tehnyt monenlaista vapaaehtoistyötä: olen johtanut kirkkokuoroa , lapsikuoroa ja eläkeläiskuoroa sekä mieskuoroa ja nuoriso-orkesteria. Olen sijaistanut kanttoreita ja ollut ehtoollisavustajana. Olen mukana Gideonien (kristittyjen liikemiesten yhdistys) toiminnassa. Olen myös ollut Kristillisten Eläkeläisen paikallisyhdistyksen ja piirin pj. sekä valtakunnallisen Krister- kuoron johtaja.

17

Anita Valkealahti

Varhaiskasvatuksen erityisopettaja

Olen Ojakkalassa asuva viiden lapsen äiti, lastentarhanopettaja ja varhaiskasvatuksen erityisopettaja. Olen toiminut Vihdin seurakunnassa vapaaehtoisena vastuunkantajana mm.pyhäkoulun ohjaajana yli kymmenen vuoden ajan. Olen ollut seurakunnan luottamushenkilönä yhden kauden eli viimeiset neljä vuotta. Olen ollut myös varhaiskasvatuksen työryhmän jäsen.

Olen valmis kantamaan vastuuta seurakunnan toimintamuotojen ylläpitämisestä ja kehittämisestä. Minulle on tärkeätä seurakunnan kasvatus-,opetus- ja perhetyö. On tärkeää pitää huolta lasten- ja nuorten kristillisestä kasvatuksesta seurakunnassa. Seurakunnassa on tärkeää olla toimintaa ja opetusta eri ikäisille ja eri elämänvaiheissa oleville ihmisille. Kohdatuksi tuleminen, kuunteleminen, vuorovaikutus ja välittäminen ovat tärkeitä asioita minulle seurakuntatyössä.

18

Samuli Vuorinen

Opiskelija 

Olen kolmannen vuoden logistiikka-alan opiskelija Vihdin Haimoosta. Olen aktiivisesti mukana seurakunnan bänditoiminnassa sekä nuorten toiminnassa.

Lähdin ehdokkaaksi, koska haluan olla mukana vaikuttamassa seurakunnan asioihin. Lisäksi haluan tuoda nuoren näkökulmaa esille päätöksenteossa.

19

Elina Välimäki

Erityisavustaja 

Asun kirkonkylän Vääkilässä aviomieheni ja kolmen lapsemme kanssa. Työskentelen erityisavustajana päiväkodissa. Harrastan liikuntaa ja käsitöitä.

Seurakunnassa pidän erityisen tärkeänä lasten ja nuorten parissa tehtävää työtä. Arvostan myös kirkon tekemää avustus- ja lähetystyötä lähellä ja kaukana. Unelmieni seurakunta on yhteisö, jossa kaikenlaiset ihmiset kohdataan lämmöllä, toivon sanoma on selvästi kuultavissa ja toiminta on monipuolista.